Utforska Saltarö

Ta en dagsutflykt på Värmdö med hela familjen!

Padel, bad, strand, mat och dryck

En härlig dag på Värmdö

Självklart så är våra fina padelbanor bland det bästa på Saltarö men för er som mot all förmodan tar med någon som inte gillar padel så finns det mycket annat att utforska alldeles runt knuten.

Padel

Anläggning Saltarö Padel

Kom till Saltarö Padel, ett nytt utflyktsmål på Saltarö, Värmdö! Vi har två dubbelbanor som går att boka kl. 06.00-24.00 varje dag. Ta med några kompisar och ha kul hos oss. Om du vill hitta padelkompisar, ta en titt på vår Facebookgrupp Saltarö Padelbuddies

Mat & Dryck

Saltarö Picknick

Precis vid banan hittar du en automat med dryck och snacks. Marias Växter och Café finns bara några meter bort och samma gäller Saltarö Mat som serverar Thaimat. Saltarö gourmet kafé, även kallat för kiosken vid barnbadet, ligger precis vid stranden. Såklart går det även att ta med din egen picknick-korg!

Marias Växter & Café

Marias Växter och Café

Marias Växter och Café ligger precis intill padelbanorna. Det finns kaffe, te, och härligt gott som goda räksmörgåsar, våfflor, napoleonbakelser, citronmarängpaj, tårta och glass för de hungriga. Du hittar även gröna växter, blommor, kryddor, fröer & lite annat som hör ihop med blommor & trädgårdsliv.
Du kan låna pocketböcker. Trädgårdsböcker, tidningar och dagstidningar (DN och SvD) kan du läsa på plats.
Du kan lyssna på gamla vinyler och barnen kan fika med nallebjörnar.

Bad, Strand & Fotboll

Saltarö Bad

Blir det lite svettigt på sommaren så går det att svalka sig vid viken. Vattnet går att nå via fina stranden enbart 300 meter ifrån våra padelbanor och där ligger även Saltarö Gourmet Kafé. Njut av sanden mellan tårna eller lägg dig på klipporna intill vattnet. Vågar du hoppa ner i vågorna så finns det även hopptorn. Orkar du springa lite till efter padel och bad så går det även bra att spela fotboll. Du hittar fotbollsplanen på höger sida av vägen när du kommer från padelanläggningen och är på väg till viken.

Ångbåtsbrygga

Ångbåtsbryggan Saltarö

Kom med båt till Saltarö Padel! Ta en härlig utflykt till Saltarö med båt. Lite padel, lite bad, lite lunch, lite båt. Det går att tillfälligt lägga till vid Saltarö Alléviks gamla ångbåtsbrygga för en eller två båtar. Den ligger 250 meter från padelanläggningen i samma vik där Allévikens brygga finns. Obs! Det finns ingen gästbrygga vid föreningen men vill du hyra en plats, hör av dig till Saltarö-Skärmarö Bryggförening .

Vandringsled

Värmdöleden Saltarö

Värmdöleden börjar (eller slutar) precis vid hållplatsen närmast Saltarö Padel: Saltarö Gård. Den är cirka 25 km lång och kommunens längsta led. Leden är uppdelad i tre etapper som passerar flera busshållsplatser och parkeringar vilket möjliggör flera alternativa start- och slutpunkter. Det finns tre etapper och sista etappen går mellan Sågen till Saltarö, den är ca 6 km och går genom Saltarö Skärmarö naturreservat.

Välkommen till Saltarö!

Vår fina ö och härliga omgivningen